Pulpeciki w sosie chrzanowym

27Składniki:

1 kg mięsa mielonego, 2 jajka, 2 – 4 łyżki bułki tartej, 1 – 2 ząbki czosnku, 1 – 2 cebule, pieprz, vegeta,ostra papryka, 2 – 3 łyżki chrzanu tartego lub ze słoiczka, 1 szklanka śmietany, 2 szklanki bulionu z kostki,mąka, sól,olej do smażenia, parę kropli cytryny, odrobina miodu.

Przygotowanie:

Mięso wyrobić z jajkami, dodać zmiażdżony czosnek, pokrojoną drobno cebulę (można podsmażyć na złoty kolor), dodać bułkę tartą i przyprawy. Wyrobić dokładnie.Uformować małe pulpeciki, obtoczyć w mące i podsmażyć ze wszystkich stron.

Rozpuścić kostkę rosołową wg przepisu. Śmietanę wymieszać z dwoma łyżkami mąki,dokładnie wymieszać i wlać powoli do gotującego się bulionu. Zagotować. Doprawić do smaku.Dodać chrzan, parę kropli cytryny i odrobinę miodu. Pulpety przełożyć do sosu. Chwilę pogotować.

The following two tabs change content below.

Ostatnie wpisy Katarzyna (zobacz wszystkie)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.