Czekoladowa szarlotka z truskawkami

635489098_0

Składniki:

3 jajka, szczypta soli, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki, cukier waniliowy, 1 łyżka niepełna proszku do pieczenia 3 – 5 łyżek kakao, 250 g truskawek, cukier puder

Przygotowanie:

Do jajek dodaćszczyptę soli, ubić na puszystą masę.Stopniowo dodawać cukier.Chwilę ubijać na największych obrotach. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia dalej ubijać na małych obrotach. Dodać kakao i dobrze wymieszać. Formę natłuścić. Truskawki przekroić na pół i niewielką ilość ułożyć na dnie formy.Zalać połową ciasta, położyć resztę truskawek, zalać resztą ciasta. Piec 180 -190C ok 40 – 50 min.Posypać cukrem pudrem.

The following two tabs change content below.

Ostatnie wpisy Katarzyna (zobacz wszystkie)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.