Twarogowe paluszki

10977959Składniki:

350 g twarogu, 1 jajko, 2 łyżki cukru, 2 łyżki śmietany, szczypta soli, cukier waniliowy, pół łyżki proszku do pieczenia lub sody , mąki „na oko”, olej do smażenia, cukier puder.

Przyrządzenie:

Twaróg rozetrzeć. Dodać jajko, śmietanę, cukier, sól, sodę i mąkę. Dokładnie zagnieść. Ilość mąki zależy od twarogu. Należy jej dodać tyle, żeby ciasto było miękkie i elastyczne .A przede wszystkim odstawało od rąk. Z twarogowej masy rozwałkować cienkie paski. Wyciąć z nich coś na kształt rurek lub batoników (długość dowolna) Smażyć na rozgrzanym oleju lub maśle ze wszystkich stron Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.

The following two tabs change content below.

Ostatnie wpisy Katarzyna (zobacz wszystkie)

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.