Mus jogurtowy z owocami

27cbac1e73c4

Składniki:

Potrzebować Będziemy 500 g czarnych jagód,300 g jeżyn,1/2 l.jogurtu,400 ml śmietany kremówki,1 l śmietany12%,8 łyżek cukru pudru,cukier waniliowy,4 listki żelatyny i sok z cytryny

Przygotowanie:

Kremówkę podgrzewamy.Żelatynę zalewamy 4 łyżkami zimnej wody, a gdy napęcznieje rozpuszczamy ją w gorącej śmietanie i lekko mieszamy.Odstawiamy do ostygnięcia najlepiej do lodówki.Bierzemy następnie 2/3 owoców i miksujemy z 2 – 3 łyżkami cukru pudru.Mieszamy z paroma łyżeczkami soku z cytryny i też wstawiamy do lodówki.Śmietanę  ubijamy z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym i delikatnie mieszamy z jogurtem.Mus jogurtowy układamy warstwowo z przecierem,ta by na wierzchu był mus.Posypujemy resztą owoców i wstawiamy do lodówki.

 

The following two tabs change content below.

Ostatnie wpisy Katarzyna (zobacz wszystkie)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.