Pierożki z grzybami i serem

Składniki:

4 szklanki mąki,250 ml wody mineralnej,1 jajko,1-2 łyżki cukru,1 łyżka soli.

Farsz:

500 g pieczarek,150 g żółtego sera,dymka.

Przygotowanie:

Pieczarki podsmażyć.Ostudzić.Dodać starty ser i drobno posiekaną dymkę.Posolić i dobrze wymieszać.Przygotować ciasto.Zmieszać wszystkie składniki.Odstawić na ok.20 min.Następnie formować placuszki.Na każdy z nich położyć farsz i zlepić.Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć ok .7 min na ciemnozłoty kolor.

To jest świetne danie dla wegetarianów.

The following two tabs change content below.

Ostatnie wpisy Katarzyna (zobacz wszystkie)

2 Komentarze

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.