Kartoflane kotleciki z grzybami i serem

Składniki:

800 g ugotowanych ziemniaków,150 g pieczarek,1 cebula,garść posiekanej kapusty pekińskiej(twarda,soczysta część),3 łyżki twardego,żółtego sera,koperek,sól,pieprz,2 jajka,2 łyżki śmietany,1-2 ząbki czosnku,bułka tarta do panierowania,1-2 łyżki mąki,2 łyżki mleka.

Przygotowanie:

Cebulę,czosnek oraz części z kapusty bardzo drobno posiekać.Grzyby oczyścić,drobno pokroić i podsmażyć na maśle razem z cebulą i czosnkiem.Na końcu dodać kapustę.Dusić ok.5 min.Zdjąć z ognia,dodać śmietanę i starty ser.Dobrze wymieszać.Ostudzone ziemniaki utłuc lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać jajko i posiekany koperek.Posolić i popieprzyć.Dodać 1-2 łyżki mąki.Wymieszać.Jako ubić z mlekiem.Na talerzyk wysypać bułkę tartą.Z ciasta uformować nie duże placuszki (nie cieńsze niż 0,5 cm).Na każdy położyć farsz i uformować kotlety.Każdy umoczyć w roztrzepanym jajku a następnie obtoczyć w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

http://ifs.cook-time.com/smiles/aiwan/std/nyam2.gifhttp://ifs.cook-time.com/smiles/aiwan/std/nyam2.gifhttp://ifs.cook-time.com/smiles/aiwan/std/nyam2.gifhttp://ifs.cook-time.com/smiles/aiwan/std/nyam2.gifhttp://ifs.cook-time.com/smiles/aiwan/std/nyam2.gif

The following two tabs change content below.

Ostatnie wpisy Katarzyna (zobacz wszystkie)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.