Andruty z płatkami owsianymi

Składniki:

3-4 szklanki płatków owsianych,1 szklanka cukru,20 dag masła,1 szklanka mleka,2-3 łyżki kakao, odrobina olejku rumowego,wafle tortowe,rodzynki.

Przygotowanie:

Płatki owsiane zrumienić na suchej patelni.W garnuszku rozpuścić masło,dodać cukier i kakao.Dodać mleko.Cały czas mieszać,aż do momentu kiedy rozpuści się cukier.Dodać olejek rumowy i rodzynki.Wymieszać z płatkami owsianymi.Masą posmarować wafel,przykryć drugim i znowu masą.Postępować tak,aż do wyczerpania masy.Na końcu przykrywamy waflem bez masy.Przykrywamy folią i obciążamy czymś ciężkim.Odstawić na 2-3 godziny.Po tym czasie kroimy na kwadraty.

The following two tabs change content below.

Ostatnie wpisy Katarzyna (zobacz wszystkie)

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.