Kolorowa sałatka

Sałatkę tę robię przede wszystkim z fasolą.To jest podstawa.A potem wrzucam praktycznie co mam pod ręką :)

Składniki:

Fasola może być konserwowana,mrożona lub jeśli ktoś ma ochotę może ugotować,1 cebula najlepiej czerwona,kolorowy i zielony pieprz,plaster ananasa,1 pęczek szczypiorku,2 ogórki konserwowe,natka pietruszki,odrobina cukru,łyżka balsamicznego octu,250 g szynki wędzonej, łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Fasolę z puszki wylać na durszlak.Opłukać wodą.Odsączyć.Cebulę bardzo cienko pokroić w krążki.Włożyć do osobnej miseczki,dodać sól,pieprz i cukier.Dodać oliwę i ocet,wymieszać i odstawić na parę minut.Ananas pokroić w małą kostkę.Szynkę i ogórki pokroić w słupki.Szczypiorek drobno pokroić.Natkę posiekać.Wszystko razem wymieszać.Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Sałatka też dobrze smakuje z majonezem (ja, jeszcze dodaję do majonezu łyżeczkę chrzanu)

The following two tabs change content below.

Ostatnie wpisy Katarzyna (zobacz wszystkie)

24 Komentarze

    • Wypróbuje ten przepis natychmiast.Wygląda bardzo apetycznie.A oprócz tego Twoje ciasto Cappuccino wygląda rewelacyjnie
      i na pewno tak smakuje

  1. ja dodaję kiełki soi lub fasoli (z puszki bonduelle) a zamiast szynki daję wędzonego kurczaka. Sos robię z połaczenia miodu, soku z cytryny, soli, pieprzu i curry. Naprawdę fantastyczna sałatka, świetnie smakuje i tak samo wygląda

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.