Zupa serowa z frykadelkami

Składniki:

400 – 500 g mielonego mięsa,1 jajko,2 cebule,1 marchew,3 seki topione (100g),5-6 średnich ziemniaków,sól,pieprz,liść laurowy,natka pietruszki,olej.

Przyrządzanie:

Cebulę obrać,pokroić w kostkę i smażyć na złoty kolor na niewielkiej ilości oleju.Mięso posolić,popieprzyć.Dodać 1 jajko,połowę podsmażonej cebuli.Wymieszać i formować nieduże klopsiki.Marchew zetrzeć na tarce i usmażyć na oleju.Do garnka z wodą dodać i marchew i resztę cebuli.Doprawić solą.Zagotować.Do zupy dodać frykadelki.Obrać ziemniaki,pokroić w kostkę.Po ok.7 min.dodać ziemniaki,liść laurowy,sól i pieprz.Serki pokroić w drobną kostkę i dodać i ziemniaki są miękkie.Dobrze wymieszać,żeby serki się roztopiły.Po następnych 3 minutach dodać zieleninę.

The following two tabs change content below.

Ostatnie wpisy Katarzyna (zobacz wszystkie)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.