Twarogowe Tiramisu

Składniki:

450-500 g twarogu,50 g śmietany,50 g jogurtu,5 jajek,150 g cukru,250-300 ml świeżo zaparzonej kawy(może być też bez kofeiny),100 g podłużnych biszkoptów.

Przyrządzenie:

Twaróg zmielić,dodać jogurt i śmietanę.Wymieszać.Żółtka oddzielić od białek.Żółtka ubić z cukrem do białości.Stopniowo dodawać do masy serowej.Białka ubić na sztywną pianę.Delikatnie przełożyć do masy twarogowej.Przygotować kawę.Ostudzić.Biszkopty nasączyć kawą.Na biszkopty wyłożyć masę twarogową.Na masę znów nasączone biszkopty a na nie masę.Odstawić do lodówki.Przed podaniem posypać grubo kakao.

The following two tabs change content below.

Ostatnie wpisy Katarzyna (zobacz wszystkie)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.