Zupa kokosowa

Składniki:

3 marchewki,6 kartofli, 1duża cebula,3 -4 ząbki czosnku,500 l bulionu (może być instant),250 ml mleka kokosowego,2 – 3 filety z kurczaka lub indyka,chilli,1 łyżka soku z cytryny,sól,pieprz,natka pietruszki,curry

Przygotowanie:

Kartofle pokroić w kostkę,marchewkę w plasterki,czosnek i cebulę w drobną kostkę.Podsmażyć na niewielkiej ilości masła lub oleju.Dodać bulion,mleko kokosowe.Zagotować.Dodać mięso i gotować na średnim ogniu ok.15 min.Następnie mięso wyciągnąć.Do zupy dodać chilli i curry.Mięso pokroić na małe kawałki.Dodać do zupy.Doprawić solą i pieprzem.Posypać posiekaną pietruszką.

The following two tabs change content below.

Ostatnie wpisy Katarzyna (zobacz wszystkie)

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.