Ragout z piersi indyka

Składniki: 2 ząbki czosnku,30g imbiru,2 suszone strąki chilli,2 czerwone papryki,1 szczypiorek z cebulką,800 g piersi z indyka,2 łyżki oleju,sól,pieprz,1 łyżka kurkumy, 150 g mrożonego groszku,50 g wiórek kokosowych,1/4 l rosołu (instant),1 puszka mleczka kokosowego.

Przyrządzenie:

Czosnek i imbir pokroić w drobną kosteczkę.Chilli zetrzeć.Paprykę i szczypiorek pokroić na małe kawałki.Mięso umyć,osuszyć.Pokroić w grubą kostkę.Rozgrzać olej.Mięso podsmażyć.Posolić.Dodać czosnek,chilli i imbir.Razem chwilę smażyć.Posypać kurkumą.Papryka,groszek i wiórki kokosowe,wymieszać.Dodać do mięsa.Zagotować.Następnie dodać bulion i mleczko kokosowe.Przykryć i gotować ok 5 min.Posypać posiekanym szczypiorkiem.Doprawić do smaku.Podawać z ryżem.

The following two tabs change content below.

Ostatnie wpisy Katarzyna (zobacz wszystkie)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.