Pierś z indyka w sosie ziołowym

Składniki:

120 g ryżu,sól,pieprz,4 marchewki,200 g groszku cukrowego,300 g kalafiora,400 g piersi z indyka,1/2 pęczka kolendry,2 łyżki oleju, curry, 250 ml mleczka kokosowego,8 łyżek soku pomarańczowego,chilli w proszku,1 łyżka zagęszczacza do sosu.

Przygotowanie:

Ryż ugotować w osolonej wodzie.Marchew obrać pokroić na kawałki.Groszek umyć.Kalafior umyć i podzielić na różyczki.Kalafior i marchew wrzucić do osolonej,gotującej wody.Gotować ok.8 min.Po ok.2 min dodać groszek.Mięso umyć,osuszyć,pokroić w średniej wielkości kostkę.Kolendrę umyć,osuszyć i grubo posiekać.Warzywa odcedzić,polań zimną wodą.Rozgrzać olej na patelni.Podsmażyć mięso ze wszystkich stron.Doprawić solą i pieprzem.Wyjąć.Curry wsypać na patelnie,krótko podsmażyć,wlać mleko kokosowe a następnie sok pomarańczowy.Podsmażyć ok 3 min.Doprawić solą,pieprzem i chilli.Warzywa i kolendrę dodać do sosu.Zagotować krótko.Podawać z ryżem.

The following two tabs change content below.

Ostatnie wpisy Katarzyna (zobacz wszystkie)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.