Nadziewany stek z sałatką z zielonej fasolki

Składniki:

100g ziemniaków,500g zielonej fasolki,sól,pieprz,2 czerwone cebule,1 ząbek czosnku,1 łyżka słodkiej musztardy,4 łyżki soku pomarańczowego,5 łyżek jasnego octu balsamicznego,4 łyżki oliwy z oliwek,po pęczku  tymianku,estragonu i natki,200 g twarogu,1 mała bagietka,50 g masła,4 steki wieprzowe,2 łyżki oleju,1 pęczek rzodkiewek.

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać,umyć,ugotować ok(20 min).Wyjąć.Rozgnieść widelcem.Fasolkę umyć.Ugotować w osolonej wodzie ok.8 min.Następnie odcedzić.Czosnek i cebulę obrać,pokroić w kostkę.Pokrojoną cebulę,musztardę,sok pomarańczowy i ocet połączyć z ziemniakami.Winigret doprawić solą i pieprzem.Zioła umyć  i osuszyć.Tymianek pokroić dość grubo razem z fasolką dodać.Odstawić na 20 min.Twaróg włożyć do miseczki.Połowę pietruszki i estragonu posiekać,połączyć z twarogiem.Doprawić solą i pieprzem..Resztę ziół wymieszać.Bagietkę pokroić.Masło rozgrzać na patelni.Dodać zioła a następnie bagietkę.Podsmażyć na złoty kolor.Wyjąć,odstawić w ciepłe miejsce.Stek umyć,obsuszyć.Nożem nakroić kieszonkę.Mieszanką twarogową napełnić foliowy woreczek zakończony dziurką.Napełnić kieszonkę.Rozgrzać olej.Stek obsmażyć z 2 stron po ok.4 min.Posolić i popieprzyć.Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki.Sałatkę z fasoli  i steki rozłożyć na talerze.Przyozdobić plasterkami rzodkiewki.

The following two tabs change content below.

Ostatnie wpisy Katarzyna (zobacz wszystkie)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.