Rolady z indyka w sosie pomidorowym

Składniki:

4 jajka,1pęczek pietruszki,4 filety z indyka,sól,pieprz,50 g startego parmezanu,2 łyżki oleju,500 g pokrojonych pomidorów,600 g bulionu drobiowego (instant),suszona bazylia,1 łyżka masła,600 g ziemniaków,1 marchew,1/2 pora.

Przygotowanie:

Ugotować jajka (ok.7 min).Zostawić do ostygnięcia.Następnie obrać.Pietruszkę i czosnek posiekać.Filety posolić i popieprzyć.Czosnek,natkę i parmezan podzielić i rozłożyć na  filety.Na wierzch położyć jaka.Wszystko zrolować i spiąć wykałaczką.Olej rozgrzać na patelni.Obsmażyć roladki z obu stron.Dodać pomidory i 100 ml bulionu,zagotować a następnie dusić na małym ogniu ok 15 min.Wytworzony sos doprawić solą,pieprzem i bazylią.Ziemniaki obrać,pokroić w kostkę.Wrzucić do 1/2 l bulionu i gotować ok 10 min.Marchew pokroić w kostkę,por w cienkie krążki.Warzywa wrzucić do ziemniaków na ok.3 min.Odcedzić.Podawać z roladkami.

The following two tabs change content below.

Ostatnie wpisy Katarzyna (zobacz wszystkie)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.